Zeleni napitak koji osvježava tijelo i ‘ubija’ glad – Odličan prirodni sok za osvježenje

Da bih svom tijelu priuštili potrebne vitamine i minerale, posebno u ovim vrućim danima kada gubimo apetit i nemamo volje za pripremom obroka, spas su energetske bombe u čaši.

Jedan prirodni napitak za sve vas.

Naučite sami sebi pripremati prirodne sokove, zdravi su, ukusni i osvježavajući. Evo recepta za jedan takav sok.

Jedan takav miks voća i povrća osvježit će vas, zasititi te pomoći u izbacivanju nakupljenih toksina.

Prilikom pripreme osvježavajućih napitaka, čija je primarna funkcija tijelu omogućiti potrebne vitamine i minerale koje tijekom vrućina pojačano gubimo, važno je miješati ciljano voće i povrće koje će u duetu pružiti maksimalno. Mješavina ovog napitka opskrbit će vas željezom, vlaknima, kalijem, magnezijem, folnom kiselinom i vitaminima A, B1, B6 uz koje ćete razbuditi malaksalo tijelo.

Sastojci za napitak: 3 šake svježeg špinata, 1 šalica jagoda ili malina, 1 krastavac (ukoliko je domaći obavezno iskoristite koru), sok jedne naranče ili sok polovice limuna i par svježih listića mente.

Priprema napitka: Voće i povrće očistite i operite pod mlazom vode. Sve sastojke osim soka od limuna i listića mente stavite u blender. Promiješajte dok smjesa ne postane tekuća, dodajte sok citrusa i sve prelijte u čašu. Po želji dodajte listiće mente i kockice leda. Ovaj zasitan i zdrav napitak najbolje je konzumirati kao međuobrok.