Želite baciti cigarete ali se bojite debljine?

Evo rješenja za sve one koji se boje debljine nakon što prestanu pušiti.

Poznato je da se nakon ostavljanja cigareta otvara apetit i želja za hranom.

Naime, radi se o psihološkom mehanizmu, a ne stvarnoj potrebi za hranom, jer ljudi misle da su bez cigareta nečega uskraćeni. To na kraju ‘kompenziraju’ hranom, što je opet loše.

Najbolji način je, naravno, shvatiti da se ostavljanjem cigareta ništa ne gubi, već se samo čovjek oslobađa jednog velikog zla, ali to nije lako jer cigarete stvaraju kompleksnu ovisnost, prije svega psihološku, a nešto manje i fizičku.

Ali sada bi sve za neke moglo postati mnogo jednostavnije jer je tijekom najnovijih kliničkih ispitivanja u Americi pronađena biljka koja vam itekako može pomoći i u jednom i drugom. Točnije, ova biljka će vam pomoći da bacite cigarete ali i da spriječite naglo debljanje.

Ta istraživanja pokazuju da je biljka naziva Stevija odlična ukoliko želite da smanjite ovisnost o cigaretama ili nekim drugim porocima. Također, stevija je kao prirodno sladilo idealna zamjena za šećer. Jednim “udarcem” možete riješiti više problema. Preporuka je svima da piju steviju u bilo kojem obliku (kao prah, sok, čaj), ostave cigarete, te ujedno i izgube kilograme koji su višak.

Ova biljka nije zahtjevna za njegu, pa je možete posaditi i u svom dvorištu.