Želite sami sebi pripremiti turšiju za zimu?

Priprema zimnice u obliku turšije nije komplicirana, a riječ je o jako kvalitetnim i zdravim namirnicama koje nam svakako valjaju tijekom zimskih mjeseci.

Napravite sami sebi turšiju.

Ova zimnica je jako ukusna, ali i jako zdrava, pa vam donosimo jednostavan recept za pripremu. Naučite sami sebi pripremiti turšiju.

Da bi sami sebi pripremili ovu bogatu zimnicu slijedite recept koji vam donosimo.

Za pripremu turšije za zimu, potrebno vam je: 4 kg povrća poput kupusa, krastavca, mrkve i karfiola. Dalje, trebat će vam 3 litre vode, 7 i pol decilitara octa od bijelog vina ili alkoholnog octa, 120 grama soli, 150 grama šećera, pola male vrećice vinobrana, 3 do 4 lista lovora, 1 hren i biber u zrnu.

Pripremite turšiju na sljedeći način: Očistite i dobro operite povrće koje mislite koristiti. Kupus isijecite na četvrtine, a karfiol odvojite na cvjetove. Hren ogulite i isijecite na male štapiće. Promiješajte vodu, ocat, šećer i sol te miješajte dok se šećer i sol ne otope u vodi.

Povrće složite u staklenke ili u bure, pa dodajte hren, lovor i biber u zrnu. Prelijte povrće presolcem i prekrijte plastičnom mrežicom. Dobro zatvorite i konzumirajte nakon 30-40 dana. Dobar tek.