Znamo što je herpes ali kako ga liječiti?

Upoznati smo sa herpesom, čak i oni koji ga nisu imali znaju kako herpes može biti naporan i neugodan. Sada ćemo u par rečenica kazati kako ga možete liječiti.

Da bi ubrzali proces zacjeljivanja i oporavka od herpesa možete upotrijebiti pravi prirodni lijek.

Za liječenje herpesa jako efikasan prirodni lijek dolazi od ljekovite biljke kadulja. Kadulja ima latinski naziv Salvia officinalis, pa u slučaju da tražite ovu biljku da ne dođe do zabune. Naime, kadulja u sebi sadrži preko 60 različitih spojeva i supstanci koje sinergijski djeluju na čitav niz problema. Jedna od osobina tih spojeva, a koje ćemo iskoristiti u liječenju, je da imaju snažno antibakterijsko i antivirusno djelovanje te nam tako pomažu u borbi protiv mnogih bolesti koje su nastale baš zbog djelovanja raznih bakterija i virusa.

Za liječenje herpesa jako efikasnim se pokazao hidrolat ljekovite kadulje. Riječ je o potpuno prirodnom proizvodu koji znatno ublažava tegobe uzrokovane herpesom zosterom. Dakle taj hidrolat, odnosno prirodni lijek ubrzava proces zacjeljivanja te smanjuje osjećaj svrbeži, peckanja i boli. Dalje, hidrolat kadulje hladi kožu te je umiruje. To je vrlo specifičan proizvod, dobiven metodom destilacije. Ta čudesna tekućina izdvaja se posebnim okusom, mirisom, kemijskim sastavom te jakim terapeutskim svojstvima.

Hidrolat ljekovite kadulje zbog svoje vodene baze prodire duboko u kožu te tako djeluje protuupalno, antivirusno i antibakterijski na sve slojeve kože. Pored toga, izniman je stimulator i čistač limfe. Zbog toga se hidrolat kadulje preporučuje nanositi na limfne čvorove u blizini zahvaćenog predjela tijela jer se u njima nakupljaju razne bakterije, virusi i toksini.

Postoje još mnogi prirodni lijekovi koji će uspješno da liječe herpes i simptome herpesa, ali o njima ćemo drugom prilikom.