Zob liječi kožna oboljenja – Osim što je zdrava namirnica, zob nam pomaže kod kožnih oboljenja

Da bi liječili kožna oboljenja uz pomoć zobi pripremite sebi ljekovitu zobenu kašu. Ako imate problema sa kožom, isprobajte zob, jer je odličan prirodni lijek za tu priliku.

Zob se najčešće koristi kao dio prehrane s niskim udjelom masti i visokim udjelom vlakana. Kao takva je idealna namirnica za vježbanje i razne dijete koje se provode za smanjenje tjelesne mase.

Jako je djelotvorna protiv povišenog kolesterola jer sadrži niz vrlo ljekovitih tvari koje snižavaju njegovu razinu. Na prvom mjestu se misli na topljiva dijetalna vlakna beta-glukani za koje su mnoge studije dokazale da imaju sposobnost snižavanja razine kolesterola te na taj način značajno smanjuju mogućnost oboljenja krvožilnog sustava.

Osim što je zob dobra za krvožilni sustav, ovo je namirnica koja ima, dokazano dobro djelovanje na zdravlje ljudske kože.

Da bi liječili neka kožna oboljenja, kožu ne uzimamo, odnosno ne konzumiramo kao namirnicu, nego je apliciramo na zahvaćeni dio kože, koji treba da se liječi.

U nastavku pročitajte kako zob djeluje na kožu, i na koji način nam pomaže u liječenju kožnih oboljenja.

Recept za pripremu zobene kaše uz pomoć koje liječite oboljenja na koži. Recept i način primjene opisani su u nastavku teksta…

Kaša: staviti 5 žlica zobenih pahuljica u pola litre kipuće vode, pustiti da vrije 2-5 minuta, skinuti s vatre i pustiti da stoji dok ne upije svu vodu i nabubri.

Kašu nanosite na bolesno područje na koži. Pazite da zobena kaša ne bude vruća, da ne dođe do još gorih posljedica.

Zobene sjemenke možete kupiti u rinfuzi ili već upakirane. Treba ih čuvati na suhom i tamnom mjestu ne više od 6 mjeseci.