Donosimo par savjeta za žene, da se riješe ljetnih ‘problema’

Premda mnogi vole ljeto, postoje određene stvari koje kroz taj period godine osobito muče žene. Donosimo neke od problema u vrućim ljetnim danima i kako ih riješiti.

Znoj među grudima – Osjećaj kada vam kapljica znoja klizi između grudi, je naprosto neprocjenjiv. Ako ste skloni znojenju, nanesite dezodorans ili bebi puder na između grudi.

Advertisement

Peku vas bedra – Mnoge djevojke i žene tijekom ljeta dok nose haljine ili suknje imaju problem s trljanjem bedra o bedro prilikom hoda što nakon određenog vremena može postati bolno. Preporuča se izbjegavanje uskih suknji i haljina . Radije se držite lepršavih krojeva, u kojima imate dovoljno prostora da normalno koračate, a da vas trenje bedra o bedro ne iziritira. Ukoliko baš ne možete izbjeći uske suknje tada unutarnju stranu bedara napudrajte bebi puderom.

Svjetlucavo lice – Ovdje se misli na situaciju kada je lice ljepljivo zbog znoja. Kako biste to izbjegli koristite laganiju podlogu ili puder, odnosno kozmetiku na kojoj piše da je suha i otporna na znoj. Ako se ne šminkate, onda se umivajte ili brišite lice maramicama češe nego inače. Ne koristite losione za lice koji sadrže ulje.

Advertisement

‘Rastopljena’ šminka – Proveli ste izvjesno vrijeme pažljivo se šminkajući, a već nakon par minuta shvatite da vam se šminka na licu topi. Kako biste to spriječili, kada završite sa šminkanjem, nanesite sprej koji će zadržati šminku onako kako ste je i nanijeli.

Ispucala, suha stopala – Ljeto je period kada su naše pete i nokti na stopalima izloženi pogledima, zato ih njegujte. Profesionalni predikeri su super ako imate novaca ili stopala možete urediti sami. Potopite stopala u mlaku vodu, dodajte malo morske soli i sodu bikarbonu te držite nekoliko minuta stopala u ovoj mješavini.

Urasle dlačice – Ljeti se češće brijemo i depiliramo zbog čega imamo više uraslih dlačica nego inače. Zato se vodite računa da uvijek koristite oštru britvicu. Ukoliko se depilirate, radite to nakon tuširanja, kada je koža mekša. Osim toga, povremeno napravite piling kože. Pomiješajte kukuruzno brašno i malo vode, pa time istrljate kožu.

Advertisement